Jumma Mubarak iku istilah kang Muslim migunakake kabeh sak donya salam pandherekipun Muslim ing enem dina minggu disebut “ana”.

ana (Jumma Mubarak) iku dina penting ing agama Islam lan wis pesenan khusus déning Allah (Pengeran). Nanging akèh alesan kanggo iki; Muslim ndedonga ing pandonga ana utawa pandonga Jumma saben minggu lan miturut liya kanggo sajarah Islam, wis ana akeh acara penting wis kedaden ing dina iki.

Jumma Mubarakah – dina Rahayu Of Jumma

Miturut ajaran Nabi Muhammad (PBUH), Jumma dina rahayu. Kanggo ngrameke pangestune Juma, Muslim salam ing dina iki.

Negara ing middles uga duwe liburan minggu ana tinimbang Sunday supaya Muslim bisa nindakake shalat Jumma ing masjid lan nglampahi wektu karo kulawarga. Nelpon iku dina kabungahan ora bakal salah.

jumma Mubarak meaning

dina iki wis wigati dhewe ing agama lan Sajarah Islam. dadi, ngerti bab dina iki penting, pramila kita nggawa artikel rincian iki kanggo sing bakal mbantu kanggo ngerti bener meaning of Jumma Mubarak, pangestune lan apa ora Allah lan Nabi Muhammad (PBUH) ngandika bab dina penting iki.

Apa Jumma?

Jumma iku sawijining tembung Arab kang tegese “ana”. Nalika Jumma iku sawijining tembung basa Arab nanging Muslim kabeh sak donya migunakake istilah sing padha kanggo ana, ora Matter sing kang basa padha melu.

Iki amarga saka payer ana kang jeneng iku “Jumma Prayer”. Makna harfiah saka ana ing basa Inggris iku jemaah.

Apa shalat Jummah?

Kaya kasebut ing ndhuwur, Jumma iku dina penting ing Islam amarga saka prastawa-prastawa sejarah lan pandonga khusus. pandonga khusus iki diarani pandonga Jummah.

Pandonga wis ana saben ana tinimbang 2 pandonga (pandonga Zuhr) afternoon ing masjid. ing wektu sholat Jumma bisa dadi beda-beda ing saben masjid kang gumantung ing liyane saka jadwal saka masjid nanging biasane kedaden ing wektu sholat Zuhur. nabi Muhammad (PBUH) Said:

 "Ing dina paling apik ing ngarsane Gusti Allah iku ana, dina jemaah "

Ing Quran uga kasurung Muslim kanggo ngunjungi masjid kanggo shalat Jumat:

"O sing pracaya! Nalika telpon kanggo pandonga diwartakake ana hasten temen-temen eling ing Allah lan ninggalake aside bisnis. Sing paling apik kanggo sampeyan yen sampeyan nanging sumurup." (Quran 62:9)

pandonga Jumma uga khusus kanggo Muslim amarga kados shalat sanèsipun ing, ana ora mung Azaan (Nelpon kanggo sholat) lan Salah nanging uga ing Imaams mesjid ngirim Khutbah khusus (wicara) sadurunge shalat Jummah

Jum'ah: Pentinge Of ana lan Jumma pandonga

Ing pandonga ana ing Islam ora bisa rampung tanpa wicara kang wis dikirim ing basa Arab mung.

Ing akeh majorities saka negara Muslim, ing Imaam mesjid uga ngirim wicara ing basa dhewe pranala menyang Islam.

Tujuan wicara iki kanggo weruh Muslim bab piwulang gedhe Nabi Muhammad (PBUH) lan ngelingake kang kurban kanggo Islam.

Tradhisi iki ora umum banget ing kabeh negara Muslim nanging negara kaya Pakistan, India, Bangladesh, Mesir lan Saudi Arabia apa tindakake iki.

Apa ana dina suci kanggo Muslim?

Ana dianggep dina suci kanggo Muslim amarga saka wigati lan pesen kang wis dikirim dening Nabi Muhammad (PBUH) kanggo dina iki marang wigati.

dina iki durung mung kasebut wong begja nanging uga minangka Idul dina (ing dina prayaan) dening Nabi Muhammad (PBUH). Nanging sing paling ora alesan kanggo nelpon ana minangka suci.

Ana sing akeh acara penting njupuk Panggonan ing dina iki amarga kang Muslim nelpon dina Jummah (Jumu'ah)minangka dina suci. Iki acara kalebu ing acara kaya:

  • Allah digawe Adam ana lan dikirim marang ing bumi. Miturut Islam, iku uga dina kang pati
  • Miturut ajaran Islam, wis ana wayah kabeh dungane wong wis ditampa dening Allah
  • Jumma wis disebut minangka tutuha minggu ing cara sing padha Ramadhan wis disebut master kabeh sasi
  • Islam pratelan sing ing saben jam dina iki, ewu jiwa wis dibebaske saka Hellfire ing
  • Miturut Ibnu Majah, dina iki disebut minangka ibu saka dina ngendi Tirmidzi ngandika sing wong mati ing dina iki bakal disimpen saka paukuman saka kuburan
Apa tegese dening Jumma Mubarak?
Ing karya Mubarak iku utawa Mabrouk donya basa Arab kang tegese rahayu utawa Sugeng. Ing donya Muslim, tembung iki wis digunakake kanggo congratulate acara utawa dina kanggo Muslim.

Keuntungan dina Juma

dadi, nalika krungu sing Muslim wis ngandika Jumma Mubarak utawa Jumma Marouk kanggo melu liyane, iki tegese wong wis Salam pangestune dina khusus iki kanggo saben liyane. Nalika loro Mubarak lan Mabrouk tembung Arab nanging ing negara Muslim non-Arab,

Muslim luwih seneng nggunakake tembung iki salam pangestune ana kanggo saben liyane tinimbang nggunakake tembung saka basa lokal utawa nasional dhewe kaya Urdu, Hindi, Inggris, lan Turki etc.

Sawetara wong uga seneng nggunakake tembung liyane sing gegandhengan salam pangestune ana. tembung iki kalebu seneng Jummah, seneng Jumma, seneng Jumma Mubarak 2018, Juma Kareem lan ana Mubarak etc.

Jumma Mubarak loro

Ana ora sembarang dua kanggo Jumma Mubarak kang wis ditemokaké ing Quran lan Hadees. Iki tegese sampeyan ora kanggo matesi dhewe kanggo dua tartamtu mung nanging sampeyan bisa ndedonga apa kang pas perlu.

Yen Google ing "Jumma Mubarak loro" sampeyan bakal ketemu ewu beda dua Jumma Mubarak in different languages.

Sampeyan bisa mbukak samubarang mau sing paling tinimbang matesi dhewe karo siji tartamtu Jumma Mubarak loro, ing Jumma Mubarak loro wis digunakake dening Hyang salam liwat platform online kaya samsung, Facebook, lan Twitter lan malah liwat SMS etc .

Jumma Mubarak loro definisi

Sampeyan bisa nggawe Jumma Mubarak dua ing sembarang cara tartamtu sakwise shalat resmi ing ana 2018 ing masjid. Sawetara masjid ing donya khusus ngatur kanggo Jumma loro kang padha ndedonga kanggo kabèh manungsa lan khusus kanggo Muslim.

pentinge Jumma Mubarak

pentinge Jumma Mubarak





Jumma Mubarak 2018: pentinge, loro, pangestune, ः Ades, lan Quran https://jummamubarak.info

Njaluk informasi bab Jumma Mubarak kalebu pentinge Jummah, loro, Hdes, lan ayat Quran