Jumma Mubarak teh istilah nu muslim migunakeun sakabéh sakuliah dunya nepi ka salam pengikut Muslim maranéhanana dina genep poe dina saminggu disebutna “Jumaah”.

Jumaah (Jumma Mubarak) mangrupa dinten penting dina ageman Islam sarta boga tarekat husus ku Allah (Allah). Aya dua alesan pikeun ieu; Muslim neneda sholat Jumaah atanapi doa Jumma unggal minggu na nurutkeun kadua ka sajarah Islam, aya geus loba kajadian penting geus kajadian dina poe ieu.

Jumma MubarakahBlessed day Of Jumma

Nurutkeun kana pangajaran Nabi Muhammad (PBUH), Jumma mangrupakeun dinten rahayu. Ngagungkeun teh berkah tina Juma, Muslim salam dina poe ieu.

Nagara di Middles ogé mibanda libur maranéhna mingguan dina Jumaah tinimbang Minggu supados muslim bisa ngalaksanakeun solat Jumma di masjid jeung méakkeun waktu maranéhanana jeung kulawarga. Nyauran hiji poe kabagjaan moal bisa salah.

jumma Mubarak harti

dinten ieu pentingna sorangan dina agama jeung sajarah Islam. janten, nyaho ngeunaan poé ieu penting, éta naha urang mawa artikel lengkep ieu keur anjeun anu bakal nulungan anjeun neuleuman leres hartina sahiji Jumma Mubarak, berkah sarta naon teu Allah Nabi Muhammad (PBUH) ceuk ngeunaan dinten penting ieu.

Naon Jumma?

Jumma mangrupa kecap basa Arab anu hartina “Jumaah”. Bari Jumma mangrupa kecap basa Arab tapi muslim sadayana sabudeureun dunya ngagunakeun istilah anu sarua keur Jumaah, henteu masalah anu mana basa aranjeunna keur di handap.

Ieu alatan tina payer Jumaah nu ngaran téh “Jumma Doa”. Harti literal of Jumaah dina basa Inggris nyaeta jamaah.

Naon doa Jummah?

Sakumaha didadarkeun di luhur, Jumma mangrupa dinten penting dina Islam kusabab acara sajarah jeung doa husus. doa husus ieu disebut doa Jummah.

This prayer has been offered every Friday instead of 2nd prayer (Zuhur prayer) afternoon in the mosque. The timing of Jumma prayer could be different in each mosque which depends on the rest of the schedule of the mosques but it usually happened at the time of Zuhur prayer. Prophet Muhammad (PBUH) Said:

 “The best day in the sight of God is Friday, the day of congregation”

The Quran also encourage Muslims to visit mosques for the Friday prayer:

O you who believe! When the call to prayer is proclaimed on Friday hasten earnestly to the remembrance of God and leave aside business. That is best for you if you but knew. (Quran 62:9)

Jumma prayer is also special for Muslims because unlike other prayers of the day, there isn’t only Azaan (Call for prayer) and Salah but also the Imaams of the mosques deliver special Khutbah (speech) before the Jummah prayer

Jum'ah: Pentingna Jumaah na Jumma doa

The Friday prayer in Islam could not be completed without this speech which has been delivered in Arabic language only.

In many majorities of Muslim countries, the Imaam of the mosques also delivers a speech in their own language related to the Islam.

The purpose of this speech is to aware the Muslims about the great teaching of Prophet Muhammad (PBUH) and remind his sacrificed for the Islam.

This tradition is not very common in all Muslim countries but countries like Pakistan, India, Bangladesh, Egypt and Saudi Arabia do follow this.

Nyaeta Jumaah poé suci pikeun ummat Islam?

Friday is considered the holy day for Muslims because of its importance and the messages which have been delivered by the Prophet Muhammad (PBUH) pikeun dinten ieu ngabejaan pentingna na.

dinten ieu teu acan ngan disebut rahayu tapi ogé salaku Idul dinten (poé hajatan) ku Nabi Muhammad SAW (PBUH). Tapi éta teu ngan alesan pikeun nelepon Jumaah sakumaha suci.

There are many important events took place on this day due to which Muslims call the Jummah day (Jumu’ah)as a holy day. These events include the events like:

  • Allah created Adam on Friday and sent to his to the Earth. According to Islamic scholars, it is also the day of his death
  • According to the Islamic teaching, there has been an hour when all the prayers of the person has been accepted by Allah
  • Jumma has been called as the master day of the week in same way as Ramadan has been called master of all months
  • Islamic scholars claim that on each hour of this day, thousands of souls have been freed from the hellfire
  • According to Ibn Majah, this day has been called as the mother of the days where Tirmidhi says that people died on this day will be saved from the punishment of the grave
Naon anu anjeun hartosna ku Jumma Mubarak?
Karya Mubarak geus atanapi Mabrouk nyaeta dunya basa Arab nu hartina geus rahayu atawa ucapan salamet. Di dunya Muslim, Kecap ieu geus dipaké pikeun congratulate hiji acara atawa dintenna pikeun muslim lianna.

Mangpaat poé Juma

janten, mun anjeun uninga yen muslim anu nyebutkeun Jumma Mubarak atanapi Jumma Marouk mun follower sejen, ieu ngandung harti yén anjeunna salam ridho poé husus ieu silih. While both the Mubarak and Mabrouk are Arabic words but in non-Arabic Muslim countries,

Muslims prefer to use this word to greet the blessings of Friday to each other instead of using the word of their own local or national languages like Urdu, Hindi, Inggris, and Turkish etc.

Some people also prefer to use other related words to greet the blessings of Friday. These words include happy Jummah, happy Jumma, happy Jumma Mubarak 2018, Juma Kareem and Friday Mubarak jsb.

Jumma Mubarak dua

There isn’t any dua for the Jumma Mubarak which has been found in Quran and Hadees. This means that you do not to limit yourself to a specific dua only but you can pray anything which fit your need.

If you Google the “Jumma Mubarak dua” you will found thousands of different Jumma Mubarak dua in different languages.

You can go with any of them which you like most instead of limiting yourself with one specific Jumma Mubarak dua, the Jumma Mubarak dua has been used by Muslims to greet through online platforms like Whatsapp, Facebook, and Twitter and even through SMS etc .

Jumma Mubarak dua harti

Anjeun tiasa nyieun Jumma Mubarak dua di sagala cara husus kaasup sanggeus sholat resmi dina Jumaah 2018 di masjid. Sababaraha masjid di dunya husus ngatur pikeun Jumma dua nu maranéhna neneda keur sakabeh manusa sarta husus pikeun muslim.

pentingna Jumma Mubarak

pentingna Jumma Mubarak





Jumma Mubarak 2018: kapentingan, dua, berkah, ः ades, sareng Quran https://jummamubarak.info

Meunangkeun inpo tentang Jumma Mubarak kaasup pentingna Jummah, dua, Hdes, tur ayat di Quran